Hvorfor laver man tørboringer

07 april 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvorfor laver man tørboringer

Der findes forskellige boringsmetoder, hvoraf tørboringer er en af dem, og det handler ofte om, hvordan forholdene er til at lave den specifikke boring alt efter, hvad man skal bruge den til, hvorfor man måske bedømmer, at tørboring er den bedste løsning.

Dette kan et sted som de her bedst regne ud, så man ikke selv skal tage den beslutning: http://www.a-hoejfeldt.dk/kompetencer/

Generelt skal man lade professionelle om at gøre den slags, så man ikke begynder at komme ud på dybt vand, hvor man ikke har forstand på den slags og giver sig i kast med noget, der kan give bagslag.

Men det er da klart, at man kan være privat eller erhverv, som ønsker at få foretaget en boring, hvorfor man vælger at spørge nævnte part, om de kan stå for at lave en boring.

Når man så har vurderet, at en tørboring klart er den bedste løsning, så er der atter forskellige grunde til, at man vil have lavet sådan en boring.

En af de primære grunde er for at finde ud af, hvordan undergrunden tager sig ud af forskellige lag og bestanddele, som man måske ikke kan grave sig til, eller det vil i hvert fald blive et alt for omstændigt arbejde.

Så kan man foretage forskellige tørboringer på det givne område, så man får et nogenlunde helhedsbillede af, hvordan undergrunden ser ud.

Dette kan man ikke på samme måde lave ved skanning og videre – man er nødt til at få jord på fingrene.

Det kan være, man skal bygge på området, så man gerne vil have afklaret, om undergrunden kan holde til det, hvis man begynder at bygge og i så fald, hvordan man skal bygge.

Måske leder man efter nogle mineraler, hvorfor man gerne vil have undersøgt nogle prøver fra undergrunden af, om der skulle være spor af dette mineral i en prøve.

Flere Nyheder