Hvorfor har jeg brug for eBoligadvokat, når jeg skal købe sommerhus?

31 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Måske tænker du, at det virker som et overflødigt tiltag at alliere sig med en boligadvokat, når købet drejer sig om et sommerhus. Det er selvfølgelig rigtigt, at der ved køb af fritidsboliger eller sommerhuse sjældent er tale om en nær så omfattende økonomisk udskrivning, som når man står for at skulle købe hus eller lejlighed til helårsbeboelse.

Det kan samtidig virke som knap så kritisk og drastisk en investering. Der er trods alt tale om et hus som man kun skal bruge en gang imellem. Og skulle der vise sig at være noget galt med huset er det ikke værre end at du stadig har din faste bolig.

Men her skal du tænke på at der stadig er tale om en større investering. Du vil kunne risikere at tabe stort på en sommerhus handel hvis du ikke ser dig godt for. Og selv om der ”kun” er tale om et sommerhus er det stadig ærgerligt at tabe på en investering.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe mig i forbindelse med køb af sommerhus?

Har du allerede fundet din perfekte fritidsbolig gælder der de samme regler som når du skal købe hus eller lejlighed. Du bør kun underskrive købsaftalen på dit nye sommerhus såfremt denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold. Så er du nemlig sikret et vindue på cirka fjorten dage inden for hvilket du til hver en tid kan springe fra handelen. Og i dette tidsrum har din boligadvokat mulighed for at sætte sig ind i diverse sagforhold vedrørende boligen.

Dette gør han eller hun ved at gennemlæse al relevant dokumentation som hidrører fra sommerhuset eller fra fritidsboligen. Der vil for fritidshuses vedkommende eksempelvis være tale om områdets servitutter og lokal planer for området samt husets egen tilstands rapport. Du kan læse mere, og kontakte eBoligadvokat direkte via hjemmesiden eboligadvokat.dk

More articles