Har du fuldstændig styr på din boligskat?

29 November 2020
Camilla Skøtt

editorial

Ved du egentlig, hvad du betaler i boligskat, eller er du én af dem, der bare betaler, når fakturaen rammer uden at skænke det yderligere tanker? Så læs med her, og bliv klogere på, hvad det egentlig er, du betaler.

Boligskat. Et begreb der dækker over de to beskatninger, du udsættes for som boligejer, nemlig ejendomsværdiskat og ejendomsskat. På husblog.dk har vi fundet en artikel, der beskriver begge dele indgående, og den har vi brugt som udgangspunkt til denne artikel, hvor vi koger det hele ned til letforståelige dele.

Så… boligskat; hvad er det? Det er ganske enkelt en skat, som alle boligejere i Danmark betaler af deres ejendoms- og grundværdi. Og det gælder både sommerhusejere, lejlighedsejere, andelsboligejere og husejere.

Kend forskel på de to skatter

Som nævnt hedder de to boligskatter ejendomsværdiskat og ejendomsskat, og hvis du bare kigger på ordet kan det være svært at se forskel. Der ER nu forskel – den første betaler du til staten via din skat (og derfor ved du måske ikke engang, hvor meget du reelt betaler), mens den anden betales til kommunen og regningen sendes til dig to gange om året.

Ejendomsværdiskatten beregnes på grundlag af den offentlige vurdering af din ejendom inkl. grunden, og op til 3.040.000 kr. betaler du én procent i skat. Overstiger din ejendomsværdi det beløb, skal du betale yderligere tre procent i skat af det overskydende.

Ejendomsskatten beregnes på baggrund af værdien af din grund og betales til den kommune, du bor i. Den enkelte kommune har medbestemmelse i forhold til skatteprocenten, og derfor er det dyrere at være boligejere i nogle kommuner frem for andre. København har eksempelvis den dyreste ejendomsskat på 34 promille, mens Gentofte er blandt de kommuner, dr har den lavest – her ligger den på 16 promille.

Så. Næste gang du betaler ejendomsskat til kommunen, så ved du, hvorfor det sker.

More articles