Grunde til at bruge en boligadvokat

31 October 2020
Maya Hindsberg

editorial

Hvis du har planer om at købe et hus – uanset om det er første gang eller du efterhånden er en veteran, der har gjort det tre gange – kan der være utroligt mange fordele ved at inddrage en boligadvokat i alle eller i hvert fald nogle dele af købsprocessen.

Det er f.eks. de færreste som er erfarne i at forhandle om prisen på boligen eller ved hvordan man undersøger lokalplaner og om disse lokalplaner vil gøre din interesse i at købe boligen større eller mindre. Alt dette kan en boligadvokat dog hjælpe med, og meget mere.

Sørg for at sikre din samlever

Det kan tænkes at du har planer om at købe et hus, men af en eller anden grund ikke vil have din samlever med på kontrakten, det kan f.eks. være pga. økonomi. Det kan dog betyde, at din samlever kan stå uden tag over hovedet, hvis der skulle ske et uheld. Det kan din boligadvokat hjælpe dig med, ved f.eks. at lave et testamente. Der kan du og din advokat testamentere huset til din partner, eller du kan skrive, at de kan blive boende i en tidsbestemt periode eller hele livet. Du kan læse mere om, hvad en boligadvokat kan hjælpe med på eboligadvokat.dk.

Få hjælp til forhandlingerne

Det ligger fjernt for de fleste danskere, at forhandle om prisen. Vi gør det sjældent og de få steder det er socialt acceptabelt, er ved et loppemarked og ved bolighandel. Men fordi vi står og mangler erfaring kan det pludselig være svært at skulle gøre det, især når beløbet er så stort. Samtidig har man med stor sandsynligvis forelsket dig i huset, og er derfor villig til at acceptere en højere pris, end hvad huset måske er værd og det er et dårligt forhandlingsudgangspunkt. Heldigvis kan boligadvokaten forhandle for dig, så du får en fair pris.

More articles