Vælg den rette tandlæge i dit lokalområde

08 November 2022
admin

editorial

Tandlæger spiller en vigtig rolle for vores generelle sundhed. De hjælper os med at bevare sunde tænder og tandkød, hvilket er afgørende for vores generelle velbefindende. Tandlæger kan faktisk hjælpe os med at forhindre, at en række alvorlige sundhedsproblemer opstår. Derfor er det så vigtigt at besøge tandlægen regelmæssigt – mindst hver sjette måned.

Hvad kan en tandlæge hjælpe med?

En tandlæge kan hjælpe med mange ting, herunder:

-Forebyggelse og behandling af huller i tænderne

-Opsporing og behandling af tandkødssygdomme

-Identifikation af mundhygiejneproblemer på et tidligt tidspunkt

-Vejledning om, hvordan man passer på sine tænder og sit tandkød

Tandlægeundersøgelse og tandrensning er en vigtig del af at bevare din mundhygiejne. Ved en kontrolundersøgelse undersøger din tandlæge alle dine tænder samt dit tandkød og dine tandlommer for at finde tegn på problemer.

Tandlægen vil også rense dine tænder, for at forebygge diverse dårligdomme. Det er vigtigt at gå til tandlægen hver sjette måned til kontrol og rensning af tænder og tandkød.

tandlæge

Hvad er en tandundersøgelse og tandrensning?

Et tandtjek inkluderer en grundig undersøgelse af dine tænder og dit tandkød. Tandlægen vil kigge efter tegn på huller i tænderne, betændelse i tandkødet, og andre problemer.

Ved en tandrensning fjernes såvel plak som tandsten fra dine tænder. Plak er en film af mad og bakterier, der dannes på dine tænder. Tandsten er plak, der er hærdet og dermed svær at fjerne fra dine tænder – til dette formål benytter tandlægen som oftest ultralyd.

Efterfølgende poleres emaljens overflade, hvilket gør det vanskeligt for plak at fæstne sig på ny. Dermed ofrebygges nye sygdomme og lidelser i dine tænder og i dit tandkød.

Hvad er en kunstig tandkrone?

En kunstig krone er en falsk tand, der bruges til at erstatte en tand, der mangler eller er beskadiget. Kroner er fremstillet af forskellige materialer, f.eks. porcelæn, metal eller keramik.

Hvad er rodbetændelse?

Rodbetændelse er en infektion i tandens kerne, også kaldet pulpa, som kan forårsage smerte og hævelse. Rodbehandling er en procedure, der bruges til at fjerne infektionen og redde tanden.

Du kan læse mere om tandlægens ydelser, og book tid til en indledende konsultation hos din lokale tandlæge på beringhus.dk.

More articles