Udskift dine døre og få isoleret dit hjem

28 April 2022
Lotte Hindsberg

Har du en ualmindelig høj varmeregning, kan du med fordel få en til at kigge på dine vinduer og døre og se, om det kan betale sig at udskifte dem og dermed får din bolig bedre isoleret og spare på din varmeregning. Jo dårligere din bolig er isoleret, jo mere vil det koste dig at få varmet din bolig op, da meget af varmen vil forsvinde ud via dine døre og vinduer.

Du kan med fordel få råd og vejledning af din glarmester eller tømrer, om det kan betale sig at få udskiftet dine døre og vinduer. De kan begge også fortælle dig hvor vigtigt det er at få udluftet og vedligeholdt dine døre og vinduer efterfølgende. Du kan se flere gode eksempler på nye døre og vinduer på klarvinduer.no.

døre

Vedligeholdelse af nye døre og vinduer

Når du har fået nye døre og vinduer er det vigtigt at du husker at de skal vedligeholdes. Det gælder både den daglige, men også den på sigt. Til daglig skal du huske at udlufte din bolig, så der ikke kommer fugt. Både boligen, men også i dine døre og vinduer. Jo bedre din bolig er isoleret, jo vigtigere er det, at der bliver udluftet. Hvis der ikke bliver udluftet risikere du, at der kommer fugt og skimmelsvamp, som ikke er sundt for dit helbred.

I forbindelse med dine døre og vinduer, så vil fugt mindske deres levetid. Derfor er det en god ide med jævne mellemrum at gå dem igennem. Det gælder både om de åbner og lukker korrekt. Det er en god ide at give hængslerne olie, så det er nemmere at åbne og lukke dine døre og vinduer. Det er yderlig en god ide at undersøge fugerne. Er der huller eller revner skal fugen udskiftes for at der ikke kommer fugt.

More articles