Tips og tricks om maling

24 November 2020
Maya Hindsberg

editorial

Der er meget at vide om maling. Nogle gange er det noget, du kan klare selv og andre gange skal du have fat i en professionel. Uanset om det bliver dit næste gør det selv-projekt, eller om du hyrer en maler på Frederiksberg eller lignende, så kan det være godt for dig at vide lidt om farveteori, så du vælger den rette farve.

Det er også en fordel at vide, hvordan du skal opbevare resterende maling, skulle der være noget tilbage. 

Opbevaring af maling

Der er ret mange, der har maling til overs, når stuen, børneværelset eller gulvet er blevet malet. Der er ingen grund til at smide det ud, da det kan være praktisk at gemme. F.eks. hvis du skal male pletter over, eller vil male væggen den samme farve igen. Der er dog nogle steder, hvor du ikke bør opbevare din overskydende maling.

Først og fremmest bør du sørger for at opbevare den overskydende maling uden for børnehøjde. Det kan f.eks. være, hvis du har et skab med rengøringsmidler. Det er nemlig også vigtigt, at malingen ikke får frost, da den bliver grynet eller mister evnen til at blive hærde. Skuret eller loftet er altså et dårligt sted at stille det. 

Farver har stor betydning

Farver kan påvirke dit humør og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilke farver du har i din bolig. De kan nemlig være med til at skabe atmosfære. Mørke farver signalerer ro og lyse farver signalerer aktivitet.

Derudover er der studier, som viser at bestemte farver er bedre i nogle værelser end andre. Rød har det f.eks. med at hæve dit blodtryk, og derfor et dårligt valg til soveværelset og lyserød skaber uro. Hvis du vil vide mere, kan du evt. læse op på farvepsykologi. Men basalt set er det ligesom, da vi var hulemænd, da vi skulle være produktive, havde vi brug for lys og da vi skulle sove, krøb vi ind i mørket. 

More articles