Skal jeg bygge en carport?

29 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du både hus- og bilejer, glæder du dig sikkert dagligt over det privilegium at kunne parkere nærmest lige uden for din egen hoveddør. Det er kun meget sjældent, at man som bybo eller som beboer i en etageejendom kan nyde godt af en sådan luksus.

Ydermere kan du som parcelhus eller villa ejer vælge at få opført en garage i mursten, eller måske den lidt lettere model som kaldes en carport. Med en garage eller en carport har du fordelen af at kunne stille bilen i tørvejr, således at du minimerer risikoen for rust angreb på undervogn og karosseri.

Når bilen er i garage eller carport er den samtidig beskyttet mod frost på ruderne hvilket er en stor fordel på kolde vinter morgener. Og så kan du bruge din garage eller carport til opbevaring af familiens ski, legetøj, brænde, have redskaber, værktøj og meget andet.

Hvornår skal jeg vælge en carport?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal opføre en garage eller en carport skal du først og fremmest forhøre dig om hvilke former for tilbygning som er lovlige ifølge de gældende regler for området.

I de fleste tilfælde er det intet problem at få lov til at opføre en garage så længe den holder sig inden for de angivne mål. Men i mange tilfælde vil det slet ikke være nødvendigt at lægge projektet så stort an. Er bebyggelsen tæt der hvor du bor vil du sikkert fint kunne nøjes med en carport, da bilen står fint i læ og er beskyttet af de omkring liggende huse. Det er generelt en del billigere at få opført en carport end en muret garage – og så går det langt hurtigere.

Du kan eventuelt vælge at få opført en dobbelt carport hvis du har flere biler. Læs mere om enkelt vs double carport på https://husblog.dk/enkelt-vs-double-carport-hvad-skal-du-vaelge/ 

More articles