Skal du have farve på væggene?

15 December 2020
Camilla Skøtt

editorial

Er du fan af hvide vægge, eller har du efterhånden nået et punkt, hvor der gerne må ske lidt mere? Farve på væggene kan binde boligen sammen, men det er vigtigt, at du vælger de rette farver – dem der passer til dig og din indretning.

Mange danskere bor med enkle, hvide vægge. Det skyldes først og fremmest, at en del af os er vilde med den moderne og stilrene indretningsmode, men det skyldes i høj grad også, at mange har svært ved at vurdere, om det vil være flot med farve på væggene.

Farver på væggene er som regel flotte. Men du skal have fokus på at vælge de rette farver, hvis du skal lykkes med det. Vi har spurgt en maler (https://malerkanonen.dk/maler-frederiksberg/), hvad man skal være opmærksom på.

Farver er et personligt valg

Når du skal vælge en farve til væggen i din stue eller dit køkken, er det vigtigt, at du kigger indad. Det er nemt og fristende at åbne et boligblad og vælge den farve, der er kåret som årets farve, men er det den rette for dig?

Kig dig omkring i dit hjem, og læg mærke til, hvilke farver du allerede omgiver dig med. Tit vil det være muligt at skille en eller to ud, som du bruger oftere end andre – måske ubevidst, men alligevel. Farver på væggene er nemlig dominerende, og derfor er det essentielt, at du kan lide den.

Kan du ikke finde den rette farve i det, du omgiver dig med, kan du alligevel ty til boligbladene. Ikke for at kigge efter årets farve, men for at lave et moodboard over de forskellige stemninger og hjem, du godt kan lide. Når du har samlet en stor bunke udklip, kan du sortere dem efter farve, så vil du med sikkerhed opdage, at der er én eller to farver, der går igen – mal med en af dem.

More articles