Sæt dig ind de vigtige aspekter om regnskoven

23 August 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når nu regnskoven befinder sig så langt væk, så kan man ikke bare tage et smut ud i den besøge en forsker, der har undersøgt regnskoven i mange år, og høre direkte ekspertviden om, hvordan det står til med regnskoven.

Det vil kræve en del at komme til regnskoven, men det er da muligt, og så kan man få førstehåndsviden om den vigtige ressource på vores planet, der er ved at forsvinde.

Men for de fleste af os, så må vi nok holde os til den viden, som vi kan indsamle herhjemmefra såsom over nettet, spørge eksperter og andre om, hvad der egentlig sker med regnskoven, og hvad det er for en størrelse.

Det er nok det vigtigste, som man skal sætte sig ind i først: Hvad er regnskoven egentlig?

De fleste har nok en grundig antagelse om, hvad der er, men holder en antagelse egentlig med virkeligheden?

Forøg din viden om regnskoven

Det er jo meget rart lige at få de tørre fakta på plads først, så man har et udgangspunkt med informationer at gå ud fra.

For så kan du, når du begynder at undersøge aktuel viden om regnskoven, sammenholde den viden med, hvad du finder efterfølgende.

For selvom medierne foregiver at være objektive, så skal du altid huske på, at de udvælger informationen, tilpasser den, vinkler den og undlader andet.

Det er man nødt til, hvis man skal uddele bred information om mange emner, men det bevirker så også, at du ikke får alle aspekter med.

Politiske partier vil udvælge forskerafhandlinger og andet, som der passer ind i deres politik, så du skal huske, at den viden ofte er nøje udvalgt efter nogle kriterier.

Det bedste er altid at at finde hele artikler og forskningsviden, som der er uafhængig, som du kan sammenholde med alt det, du ellers finder – desto mere det bedre.

Læs også et sted som https://shop.verdensskove.org for at få mere viden med.

More articles