Sådan sparer du penge på en professionel gulvafslibning

26 August 2021
Silje Hansen

editorial

Trægulve er smukke og stilfulde. Trægulve har været populære i mange årtier. Der er derfor trægulve i langt de fleste husstande i Danmark. Det er en elegant måde at integrere naturen ind i sin boligindretning. Det giver blandt andet noget varme på de grå regnvejrsdage. 

Der findes også en række forskellige trægulve og træsorter som man i dag kan vælge mellem. Her er der nogle træsorter som kan være mere sårbare end andre i forhold til slitage. Det er sådan at trægulve ikke holder for evigt til trods for at de er slidstærke. Hvis du derfor har træbrædder har du mulighed for at genoplive dit trægulv med en professionel gulvafslibning.

Her kan du vælge enten at slibe hele gulvet eller i de område som virkelig trænger. Hvis du spørger en gulvmand, vil vedkommende altid anbefale dig at slibe hele gulvet. Det giver et ens udtryk hele vejen rundt. Du kan dog spare penge på kun at slibe dele af gulvet, hvis du ikke vægter det visuelle udtryk så højt. 

Hvordan foregår en gulvafslibning?

En gulvafslibning foregår ved at man med en maskine behandler gulvets overflade. Her sliber man typisk 2 mm ned i trægulvets overflade. På denne måde fjerner man de ridser og mærker der har dannet sig i trægulvets overflade. Det får dit trægulv til at se nyt og fint ud igen.

Du kan enten leje en maskine selv til at udføre opgaven eller hyre en professionel gulvmand til at gøre det. De fleste overlader det til en professionel, da det er essentielt, hvordan resultatet kommer til at se ud.

Før en gulvafslibning er det vigtigt at fjerne alle møbler og genstande fra gulvet, så det ikke er i vejen. Det kan også støve en del i rummet, hvorfor der skal være mulighed for at lufte ud.

Hvis du ønsker at læse mere om gulvafslibning, kan du med fordel besøge husinspiration.dk.

More articles