Sådan laver du dit eget mundbind

07 May 2020
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Vil du gerne have et mundbind, kan det være en fordel for dig, at du fremstiller det selv. På den måde ved du, hvad det er fremstillet et, og du kan have et klar, når du har brug for det. Selvom det er nemt at købe et mundbind på nettet, kan der gå nogle dage, inden du modtager det. Det kan derfor være rart, at du har et nu, hvis du har brug for det. 

Mundbindet er særligt effektivt til at forhindre, at du kommer til at nyse eller hoste på andre. På den måde kan du minimere risikoen for, at du kommer til at smitte dem med en sygdom. Det er rart for dig, at du har mulighed for at tage den slags forholdsregler, når du bevæger dig i det offentlige rum. 

En rigtig god ressource for dig til at lav dit eget mundbind er testsmart.dk. Det er en hjemmeside med forskellige former for medicinsk udstyr. De sælger selv mundbind, men har også en instruktion i, hvordan du selv kan fremstille den. Læs mere her

Når du fremstiller dit eget mundbind, er det vigtigt, at du har fokus på, at det skal slutte tæt til ansigtet. Samtidig skal det dog også være behageligt for dig at gå med. Typisk vil du skulle have det på i længere tid ad gangen. Det kan for eksempel være en halv eller en hel time, mens du handler. Der er det ikke rart, hvis det strammer omkring dit ansigt. 

Derudover er det også vigtigt, at dit hjemmelavede mundbind sidder godt fast. Du bør enten binde det bag på hovedet eller have løkker, der kan gå bag om ørerne. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at tabe det, og du slipper for at skulle gå og rette på det. Hvis du for eksempel skal handle, vil det være irriterende, hvis du skal bruge den ene hånd til at holde fast på dit mundbind, fordi det ikke sidder ordentligt fast. 

More articles