Sådan forbereder du dig op til en gulvafslibning

25 August 2021
Silje Hansen
image

editorial

Går du med overvejelser om at få udført en gulvafslibning af dit trægulv? Så kan du med fordel læse med her.

Størstedelen af husstandene i Danmark er beklædte med trægulve. Du finder derfor som regel trægulve i både villaer, rækkehuse og lejligheder. Der findes naturligvis forskellige typer af trægulv, hvor en gulvafslibning kun er aktuel, hvis du har træbrædder. Træbrædder er et slidstærkt materiale, som også kan holde i mange år. 

Det er dog helt naturligt at der med tiden vil komme små mærker, ridser og plamager i trægulvet. Det kan komme af spisebordsstole med spidse ben, benene på sofaen eller, hvis du kommer til at tabe en farvet væske på gulvet.

Hvis du er ved at synes at dit trægulv ser træt ud, anbefaler vi, at du får udført en gulvafslibning. Dermed bliver dit trægulv behandlet i overfladen, så du får et resultat der vi ligne et nyt trægulv igen.

Sådan forbereder du dig op til en gulvafslibning

Uanset om du har tænkt dig selv at slibe gulvet eller du har bestilt en gulvmand til at udføre opgaven, er det en fordel at gøre dig klar til arbejdet. Det gør du først og fremmest ved at inspicere hele gulvet. Dermed er du sikker på, at det kun er ridser og mærker i trægulvets overflade. Hvis der er en dybere flænge, skal der en gulvafhøvling til som er et større indgreb.

For at sikre dig at gulvet er som det skal være, bør du flytte alle møbler ud af rummet. Der kan også have kommet ridser under de større møbler fra da de blev flyttet ind. 

Indhent et skarpt tilbud på en gulvafslibning

Når du har gennemgået dit gulv, og skal finde hjælp til en gulvafslibning, anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud. Der kan være store forskelle i priserne og kvaliteten af arbejdet alt efter, hvem du vælger.

More articles