Pynt op i de bondehusvinduer alt efter sæsonen

26 October 2021
Anders Lundtang Hansen

Man kan pynte op indenfor, og man kan pynte op ude i ens have eller på ens altan, men hvis man vil finde den gode middelvej, hvor man pynter op, så både man selv og forbipasserende kan se pynten, så kan man pynte op i vindueskarmen og -rammen på ens bondehusvinduer derhjemme.

Det er en meget yndet vinduesform af have på mange husformer, men trods navnet er de slet ikke så gammeldags at have med at gøre, for selvom man kan finde ældre vinduer af den type, der stadigvæk er i funktion, så kan man også finde helt nye vinduer af den type, som der endnu ikke er taget i brug.

Derfor behøver pynten tilsvarende heller ikke at være gammeldags, selvom det da er helt op til en selv at vælge.

Anledningen kan være en fødselsdag, hvor man hænger guirlander op med små Dannebrogsflag; det er ikke så udbredt, men det burde det være.

Gør dine bondehusvinduer virkelig pæne at se på

Den mere klassiske anledning til at pynte ens vinduer er, når det er jul, hvor man både kan være lidt afdæmpet med pyntet og sætte lidt pynt op i karmen til bondehusvinduet.

Men man kan også sætte hele lyskæder op sammen med falsk sne, som man pynter ruderne med, der er lige til at tage ned igen.

Så har man også andre anledninger, som der er grund til at markere på ens vinduer, og det er helt fra den moderne Halloween til Valentinsdag.

Man kan også markere den mere traditionelle højtid påske med lidt påskepynt, for det virker desværre til, at der ikke er så mange, der markerer den, som der plejede at være.

Så kan man have nogle almindeligt pynt, som der pryder vinduet, selvom der ikke er sæson for noget specielt, men man vil bare have noget spændende at kigge på.

More articles