outdoors folket kan have nytte af militært grej

12 February 2022
Niels Geckler

editorial

Hvis du er outdoor entusiast, så ved du måske allerede, at militær udstyr ofte er ekstra slidstærkt og funktionelt når det handler om brug i den store vilde natur – det er præcis det, det er skabt til.

Soldater skal kunne klare sig under feltmæssige forhold ui lang tid af gangen uden at kunne få erstattet nedslidt grej eller uden at have adgang til tag over hovedet, køkkenmaskiner og et veludrustet elektronikværksted. Derfor skal det grej, som man sender soldater i felten med være robust og gennemprøvet, i hvert fald når der er tale om en skarp indsættelse. i sidste ende kan det være et spørgsmål om liv og førlighed for soldaten.

også når det handler om oppakningssystemer finder man nogle særdeles slidstærke og funktionelle løsninger inden for det militære system. Det er vigtigt, at man ikke trættes unødigt af dårlige bærestillinger og lignende, så man kan fokusere 100 % på at løse den given opgave. 

miltært udstyr kan være nyttigt på vandre- eller fisketuren

Det behøver dog ikke at handle om indsættelse i militære operationer og lignende ekstreme forhold, for at de systemer, som findes i militæret, kan være nyttige. Som lystfisker, vandrer eller på anden måde outdoors entusiast kan man også have stor nytte af rummelige, praktiske og velsiddende oppakningssystemer til alt grejet.  

militær udstyr

Også en del af det fodtøj, der er udviklet til brug inden for militæret har fundet vej til det civile marked, og også her er der tale om slidstærkt og praktiske løsninger. En soldat skal kunne gå mange kilometer uden at få ødelagt sine fødder, støvlerne skal gerne give god støtte og så kæmper man også bedst med varme og tørre fødder.

Men selv om man ikke skal i krig, men bare på vandretur i det skotske højland kan det jo være rart nok at have tørre fødder, god ankelstøtte og at undgå, at støvlerne bliver slidt alt for hurtigt i stykker.

More articles