Nyd sommerens lange solskinsdage fra din altan

16 May 2022
Lotte Hindsberg

Noget af det hyggeligste er at sidde og nyde det danske vejr fra altanen og sidde og nyde ens morgenmad i weekenderne og aftensmaden om eftermiddagen. Andre dage er det bare rart at kunne åbne ens altandør og få noget frisk luft ind.

En altandør funger på samme måde som et ekstra vindue og derfor kan du med fordel få en altandør med glas i så du får mere lys ind i din stue. Har du mulighed for det så få dobbelte altandøre. Det vil få din stue til at virke større. Du kan se flere eksempler på klarfönster. 

Altandörr

Pas og pleje af din altandør

Lige som du skal undersøge dine vinduer med jævne mellemrum, er det en god ide også at undersøge sin altandør. Du skal undersøge om fugerne er hele og hvis det viser sig at de er hullet, skal du få dem udskiftet. Ellers risiker du at der kommer fugt og dine vinduer og altandør vil ikke holde, så længe som de ellers kunne. 

Det samme gælder med altandørens og vinduernes hængsler. Det er en god ide at søger for at de få olie, så de lukker korrekt ellers kan de komme til at hænge og vil hverken isolerer din bolig, som de ellers kunne og bør og de vil hurtigere blive ødelagt og skal udskiftes. 

Er du i tvivl om hvordan du skal passe og pleje din altandør, kan du med fordel få råd og vejledning af din glarmester eller tømrer. Det kan også være, at du kan få råd til, hvordan du med fordel kan udskifte din nuværende dør med en ny. Din håndværker kan også rådgive dig i forbindelse med hvilken lås du skal vælge. Skal du f.eks. have udskiftet flere døre på en gang, kan du med fordel få den samme låsecylinder og nøjes med en nøgle.

More articles