Når børn finder ens sexlegetøj – det her gør man

12 December 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Om det så er ens egne børn, der finder ens sexlegetøj, eller det er nogle andres børn, som der er på besøg, så kan det være en pinlig affære, man har mellem hænderne her.

Som det første skal man selvfølgelig sørge for at gemme det godt væk, så selv hvis børnene leger gemmer eller lignende i ens hjem og alligevel bruger de rum, hvor sexlegetøjet er, selvom man sagde, at de ikke måtte bruge de rum, så kan de stadig ikke finde det.

Befinder sexlegetøjet sig i børnehøjde, så kan man låse det inde, og hvis der bliver spurgt, hvad der er derinde, så kan man bare lyve og sige, at det er nogle vigtige, men kedelige, dokumenter.

Lad være med at benægte, at noget er låst inde eller give indikationer om, at det kunne være noget interessant, der gemmer sig her – det øger bare lysten for dem at undersøge sagen nærmere.

Men når så børnene alligevel har fundet ens sexlegetøj og nærmest står helt uskyldigt og vifter det foran en og spørger, hvad det er, så har man et forklaringsproblem.

Det er nok lidt sværere at vide, hvad man skal gøre, hvis det er nogle andres børn, der finder det, men her er det bedste at lyve, og hvis man så kender forældrene til barnet godt, så kan man forklare dem, hvad der er sket, så de er forberedt på det, hvis barnet nævner det eller spørger ind til det derhjemme.

Forældrene skal selv have lov til at bestemme, hvad de vil sige og forklare til deres egne børn.

Så kan det være, man er lidt mere direkte som forælder til ens egne børn, så man da gerne vil sige sandheden til dem om, hvad de har fundet, men problemet er blot, at den slags kan rygtes blandt deres jævnaldrende, så alle i omgangskredsen finder ud af det.

Måske ville man ikke have, at hele ens nabolag vidste, hvad man havde af tendenser, men spørger børnene måske deres respektive forældre, om de har noget tilsvarende liggende.

More articles