Med epoxy kan du hærde gulvet i køkkenet og slippe for bekymringer

22 June 2022
Kamilla Sonne

editorial

Drømmer du om en ny farve på gulvet i køkkenet? Eller er du bare træt af at skulle bekymre dig, hver gang du spilder eller taber noget?

Så er det måske på tide at male dit køkkengulv med epoxy. Det er et oplagt valg, da det skaber en hårdfør og modstandsdygtig overflade, der vil holde i mange år ud i fremtiden.

Afhængigt af vedligehold kan et gulv, der er malet med epoxy, nemlig holde så længe som 15-20 år. Samtidig er det nemt at gøre rent og have med at gøre, så man kan eksperimentere og være kreativ i køkkenet, uden at man skal være bekymret for gulvet.

epoxy

Sådan maler du med epoxy

Epoxy er en anden form for maling end den, man kender. Det bruges især på hårde overflader som gulve af fx beton og klinker, og det egner sig både i privaten og i industrien.

Det ligger en form for beskyttende hinde over gulvet, sådan at det bliver utroligt praktisk, i og med at det kan holde til det meste.

Det er samtidig en relativt nem og simpel proces at male med epoxy. Det er dog giftigt og allergifremkaldende, hvorfor man skal bære en beskyttelsesdragt undervejs.

Malingen fremkommer ved, at man blander en base med en hærder. Derefter skal det påføres gulvet, og behandlingen skal gentages igen efter 12 timer, og inden der er gået 24 timer.

Slip for bekymringer i køkkenet

I køkkenet kan der hurtigt ske uheld, ikke mindst hvis man har travlt, eller hvis man har børn med i køkkenet.

Maler man med epoxy på gulvet, så er man helt fri for at bekymre sig. Gulvet afviser nemlig pletter af enhver art, og det er samtidig nemt at rengøre med vand og sæbe.

På den måde kan du slippe helt for bekymringer, når du kokkererer og eksperimenterer.

More articles