Med en gulvslibning får dit trægulv nyt liv

25 December 2018
Astrid Pedersen
Med en gulvslibning får dit trægulv nyt liv

Et trægulv, som ikke bliver plejet og vedligeholdt efter forskrifterne, bliver forholdsvis hurtigt træt og mat i overfladen. Dette overfladiske slid forveksles ofte med uoprettelige skader, hvorfor mange mennesker vælger at bytte deres ellers sunde – dog misligeholdte – trægulv ud med et moderne gulv som for eksempel et råt New Yorker beton- eller cement gulv, et praktisk epoxy gulv, som er nemt at rengøring og som er utroligt slidstærkt, eller et træ-lignende klik parket gulv i laminat, som ikke slides ned på samme måde. Men det er faktisk synd. For et trægulv af god kvalitet kan sagtens komme til at stråle igen med den rette behandling – for eksempel en grundig og effektiv professionel gulvslibning.

Hvordan ved jeg, om mit gulv trænger til en gulvslibning?

Når slitagen i dit gulv har nået et punkt, hvor en gulvslibning er den eneste mulighed for at få dit smukke og strålende trægulv tilbage, vil tegnene herpå være umiskendelige. Træværkets overflade vil fremstå grålig og mat, især på de steder, hvor gulvet slides mest – for eksempel foran sofaen, i entreen, eller rundt om spisebordet. Disse slidmærker fremkommer, når støv trædes ned i gulvbrædderne, og aflejres i træværkets udtørrede og porøse fibre.

Disse er også samtidig mere modtagelige over for solens uv stråler, som bleger træværkets overflade til en ucharmerende gullig tone. Og samtidig vil du opleve, at spildte væsker ikke med samme lethed som før kan tørres op fra gulvet, men suges ned i gulvets overflade, hvor de danner pletter og skjolder.

Få en professionel gulvslibning og få dit lækre gulv igen

Den gode nyhed er, at ingen af disse skader stikker dybere end allerhøjest et par millimeter, og derfor nemt kan fjernes med en grundig gulvslibning. Hos https://gkservice.dk/ finder du professionelle gulvmænd med stor erfaring inden for gulvslibning og efterbehandling af trægulve.

More articles