Lad en professionel håndværker male gammelt badekar

10 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Sætter du stor pris på et lækkert varmt karbad i ny og næ? Så er du sikkert glad for dit rummelige badekar. Men hvis badekarret er slidt, vil det måske fremstå knap så indbydende og appetitligt. Slitage i badekarrets emalje vil manifestere sig ved grimme, gulligt brune aflejringer af kalk og okker samt diverse ridser og skrammer. Og så bør du sørge for at få sat badekarret pænt i stand inden du bader i det igen.

Kan det lade sig gøre at male gammelt badekar?

Svaret på oven for stående spørgsmål er ja – det kan godt lade sig gøre at male et gammelt badekar. Processen er ikke ulig den en bil går igennem når den bliver udsat for en professionel autolakering. Og lige som med en autolakering bør denne opgave overlades til en faglært håndværker, hvis du vil være sikker på at resultatet bliver smukt og ensartet.

Hos firmaet Ny Emalje finder du erfarne og kompetente fagfolk, som har specialiseret sig inden for maling af badekar. Når du lader Ny Emalje forestå renovering af dit badekar, kan du være sikker på at arbejdet bliver gjort ordentligt. Først vil badekarrets indeside blive slebet, og diverse huller og skrammer spartlet ud. Grunder vil blive påført i op til tre lag for at sikre at basis for den nye emalje er så jævn og ensartet som overhovedet muligt.

Selve emaljen, som består af en blanding af uretan og akryl, påføres i 3 – 4 tynde lag ved hjælp af en sprøjte pistol. Når det sidste lag emalje er påført, skal badekarret have lov at hærde i et døgns tid. Og så kan du atter fylde vand i dit badekar og tage lange, velgørende karbade – ganske som da badekarret var splinternyt.

Hvis du vil vide mere om maling af badekar, kan du blive klogere på Ny Emaljes hjemmeside ny-emalje.dk

More articles