Kontakt din elektriker i København

15 December 2021
Astrid Pedersen

editorial

Trænger de elektriske installationer i dit hus eller i din lejlighed til en opgradering? Så skal du have fat på din lokale elektriker.

Hvordan kan en elektriker hjælpe mig?

En elektriker hjælper med alt hvad der vedrører de faste elektriske installationer i din bolig. Disse installationer må kun ændres af en autoriseret fagperson. Du må altså ikke selv give dig i kast med elektriker arbejde i din bolig.

Det betyder at du gerne selv må udskifte en sikring eller en pære som er sprunget. Men skal der opsættes nyt hfi relæ, eller skal der trækkes ledning til et nyt strøm udtag fordi lampen skal hænge et andet sted, skal der en autoriseret elektriker eller el installatør på banen.

image

Hvorfor kan jeg ikke selv udføre el arbejde i min egen bolig?

Måske tænker du at du sagtens selv vil kunne løse disse opgaver med hjælp fra instruktions videoer på internettet. Men faktisk er det ifølge gældende dansk lov strengt forbudt for andre end autoriserede fagpersoner at rode med de faste elektriske installationer i en bolig.

Det er simpelt hen forbundet med en alt for høj risiko at tillade lægmand selv at fifle med kabler og ledninger. Hvis du som følge af dit klamphuggeri afstedkommer en kortslutning kan det føre til brand som med lynets hast spreder sig til hele bygningen via de elektriske ledninger.

Det er altså ikke kun dit eget liv og helbred, men også andres, du sætter på spil ved selv at lege elektriker. Og skulle du være så heldig at dit hjemmegjorte elektriker arbejde kun forårsager skader på bygning og materiel kan du være temmelig sikker på at din forsikring ikke dækker udgifter til udbedring af disse.

Hvor kan jeg finde en autoriseret elektriker eller el installatør i København?

Din lokale elektriker i København hedder Søkvist El-Anlæg – læs mere på sokvist.dk

More articles