køb en elbil for miljøet skyld

14 February 2022
Niels Geckler

editorial

Mange er på udkig efter en mere miljøvenlig bil. Der er altid stort udvalg af elbiler hos Det Digitale Bilhus, så det er et godt sted at gå på jagt efter sådan en.

Elbiler ser ud til at blive fremtiden også når det gælder inden for den private individuelle transport. Vi er ikke til sinds at opgive vore privatbiler, men de modeller med benzin- og dieselmotorer, som de fleste af os kører rundt i, er med til at forværre den globale opvarmning. Løsningen er mere miljøvenlige biler og det er elbiler et bud på.

de store bilproducenter er i gang med udviklingen af gode, smarte og spændende elbiler og fra politiske side forsøger man at stimulere overgangen til elbiler med afgiftspolitik og tiltage for at få ladestandere bredt mere ud. Du har måske ladet dig inspirer af den grønne dagsorden og leder efter en elbil , måske bare som bil nummer to ? Det er ikke ualmindeligt.

Flere og flere gode elbiler

Op igennem det 20 århundrede har de benzin- og dieseldrevne biler fået et forspring over for elbilerne og der er blevet lagt meget mere udvikling i disse biler end i elbilerne. Det er ikke så mærkeligt, at elbilerne derfor ikke er helt på omgangshøjde med de traditionelle “sorte” biler. Men omkring år 1900 var det ikke så oplagt, at benzinmotoren skulle blive den dominerende drivkræft i bilerne. Dengang var elbilerne på mange måder nemmere ta hve med at gøre og først med opfindelsen af selvstarten i 1912 trak biler med benzindrift endegyldigt fra elbilerne.

Elbil 2022

I årtier har elbiler været brugt inden for særlige nicher, fordi der ikke var interesse for at udvikle på dem, når nu man havde en udmærket måde at drive personbiler frem på. Men da Tesla kom på markedet i starten af det 21. århundrede ændrede billedet sig af, hvad en elbiler kunne være.

More articles