I hvilke situationer bør jeg anvende mundbind?

26 June 2020
Astrid Pedersen

Når du er smittet med en virus eller bakterie infektion, som påvirker dine luft veje og får dig til at hoste eller nyse, bør du bære mundbind for at beskytte dine omgivelser. Oven for nævnte former for mikro organismer er nemlig så snedigt indrettet, at de smitter andre mennesker via de små dråber af spyt – også kaldet aerosoler – som udslynges fra dit svælg og fra din næse når du enten hoster eller nyser.

Disse små dråber er så lette, at de kan danne en sky, som faktisk kan blive hængende i flere minutter. Indånder raske mennesker de små dråber kan de hurtigt blive smittede. Og befinder du dig i en tæt pakket togvogn, en overfyldt bus eller måske køen i et supermarked vil du hurtigt kunne komme til at smitte rigtig mange mennesker ved blot et enkelt host eller nys.

Derfor bør du, for dine omgivelsers skyld, anvende mundbind når du trodser sygdommen og bevæger dig ud i det offentlige rum. Ideelt set burde du selvfølgelig holde sig inden døre, men dette er temmelig urealistisk. På et tidspunkt vil du få brug for at komme ud og handle, ned på apoteket, eller måske en tur til lægen. I så tilfælde bør du altid have et eller flere mundbind til engangs brug liggende, som du kan tage på inden du går ud af døren. På den måde kan du effektivt være med til at bryde smittekæden, og dermed sænke smittetrykket.

Hvor finder jeg de bedste engangs mundbind til personlig anvendelse?

Hos Testsmart kan du finde billige mundbind i høj kvalitet. Mundbind fra Testsmart er godkendt til personlig brug og som medicinsk udstyr idet de er mærket efter CE standarden EN 14683:2019. Med et sådant mundbind kan du på effektiv vis beskytte dine omgivelser mod smitte fra dig og samtidig signalere at raske mennesker bør holde afstand. Læs mere på Testsmart.dk

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

More articles