Hvorfor du bør overveje at male

18 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Der er mange fordele ved at få malet regelmæssigt i dit hjem. Hvis du har områder, der er udsat for meget kulde eller varme, så kan du opleve, at malingen enten begynder at skalle eller at falme med tiden. Derfor kan det blive nødvendigt for dig at skulle hyre en maler eller selv klare jobbet. Læs mere i dette indlæg, om hvorfor du bør overveje at få malet dit hjem. 

 

 

 

 

 

1. Maling af vinduer

I dine vindueskamre kan der være skiftende temperatur. Om vinteren kommer der kulde udefra, hvor du har radiatoren tændt, så der skabes en masse kondens vand på dine vinduer. Hvis du ikke sørger for at få rengjort dine vinduer, så kan kondensvandet trænge ned i vinduet og gøre, at din vinduesmaling begynder at falme. Derfor kan du overveje at få malet dine vindueskamre. Du skal starte med at rengøre kamrene, før du går i gang med at male. Du kan pudse rester af gammel maling væk med noget sandpapir, så du har en jævn overflade at arbejde på.

 

2. I et tørrekælder

Hvis du bor i en lejlighedskompleks eller i et hus med et tørrerum, så kan rummet, hvor du tørrer dit tøj, godt tage skade. Her er der ofte meget ringe luftkvalitet, hvorfor det er vigtigt du sørger for regelmæssig udluftning. Grundet fugten i rummet, så kan malingen på væggene godt begynde at skalle eller falde helt af. Her kan du få spartlet  væggen op på de steder, hvor der er huller eller begyndende revner. 

 

3. Maling af dit loft

At få malet sit loft kan godt være et større projekt at kaste sig over. Loftet kan godt stå og blive temmelig mørk, med alt det os, der kommer fra stearinlys i din stue eller soveværelse. Hvis du har mange stearinlys i dit hjem, så kan oset godt sætte sig i malingen og gøre det helt sort at se på. Derfor kan du starte med at vaske dit loft og dine vægge, så du kan fjerne sodet. Hernæst kan du hen male over, så du får pæne vægge og loft at se på igen. 

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://alltomfinanser.se/

https://dina-finanser.se/

https://familje-ekonomi.se/

https://fina-finanser.se/

https://finansbloggaren.se/

https://finansbloggarna.se/

https://finanslivet.se/

https://hemmets-ekonomi.se/

https://penga-bloggen.se/

https://svensk-ekonomi.se/

https://svenska-finanser.se/

https://vår-ekonomi.se/

Flere Nyheder