Her finder du hjælp til at vælge den rette daginstitution

23 December 2019
Cecilie Mortensen
Her finder du hjælp til at vælge den rette daginstitution

Vores børn er noget af det vigtigste og mest dyrebare vi har i vores liv. Det er meget normalt, at når man lige har født at begge forældre har mulighed for at tage barsel og overlov i Danmark. Det giver os mulighed for som forældre, at komme til at lære vores barn at kende og bruge tid på at få skabt et tæt bånd allerede fra start. Det kan være hårdt og tidskrævende for den ene at stå med det hele selv, hvorfor det er rart at være to om det sammen. Det er noget vi i Danmark er gode til, og noget som arbejdspladserne er gode til at finde løsninger for. 

Læs andre artikler her.

Hvornår kan dit barn komme i daginstitution?

Der kommer dog et tidspunkt, hvor det kan være nødvendigt at finde en daginstitution for ens børn. Det kan enten være en vuggestue eller børnehave. Det kan man allerede komme til efter barnet er 6-7 måneder. Det giver mulighed for at begge forældre kan tage på arbejde og få en hverdag til at hænge sammen med aflevering af sit barn og hente igen efter arbejde. Det kan både arrangeres som en deltidsordning og fuldtidsordning alt efter, hvad der passer ind i jeres dag som forældre. 

Hvilken daginstitution skal du vælge til dit barn?

Når du skal vælge en daginstitution til dit barn, kan du enten vælge en der er offentlige tilgængelig for dit barn eller en privat dagpleje. Det kan være billigere at vælge en, der har et samarbejde med den lokale kommune. Du kan som udgangspunkt skrive dig op til tre daginsitutioner som du har lyst til at dit barn kommer i. Her er det op til kommunen og se om de kan realisere et af dine ønsker. Der bliver naturligvis valgt en til dig, som er tæt på din bopæl. Her kan du læse nærmere om hvilke muligheder du har for at vælge en vuggestue og børnehave.

More articles