Har du set en maler i København?

07 March 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig har du garanteret set en maler i København, for om man er indfødt københavner, tilflytter eller blot turist i byen fra landet eller udlandet, så er det svært ikke at få øje på sådan en genkendelig maler.

For de skiller sig virkelig ud markant i landskabet, når man kigger efter, for der er mange træk ved dem, der går igen – og sådan har det sikkert været længe, for munderingen og tegnene har ikke forandret sig så meget.

Dette gælder både, om man er selvstændig fagmaler, eller om man er ansat som maler i et større eller mindre malerfirma, for uniformen, hvis man vil kalde den det, ligner meget hinanden fra sted til sted.

Den store forskel er mest, at der er forskellige logoer fra firmaer til firma, men ellers er sådan en mundering ofte hvid, så man kan se, hvor der er pletter på tøjet fra malingen, og hvilken farve der er tale om.

Sådan en uniform skal ikke vaskes på samme måde sammen med andet almindelig vask, ofte går der længe mellem vaskningerne af det, og faktisk værdsætter mange den her type patina, for det er både minder – og så viser det noget om, at man rent faktisk laver noget, og at man ikke er ny i faget.

Det giver ligesom et signal om, hvor man er henne i hierarkiet og i anciennitet.

Ofte har sådan en maler også en kasket på med skygge, der også er hvid, og er man virkelig heldig, bærer de rundt på en stige, der også har malerpletter.

Men lad dig ikke narre af det, for selvom maleren er plettet, så er der sjældent nogle helligdage, når de er ude for at lave deres arbejde – her bliver alt lavet helt snorlige

Dog kan man godt finde uniformer, hvor der er pletter på, hvor det så ikke er en maler, men så kan man jo spørge.

More articles