Gulvafslibning – kan du gøre det selv?

23 august 2021
Camilla Skøtt

editorial

Hvem vil ikke gerne klare skærene selv, hvis det er muligt. Vi vil i hvert fald – også selvom flere af os har det, man nok ville kalde for ti tommelfingre. 

Er du også typen, der foretrækker at løse opgaverne på egen hånd; også selvom du ikke har den mindste smule erfaring med dem? Det kender vi godt, og hvis det er en gulvafslibning, du står over for, så kan du med fordel læse med her – vi har nemlig taget temperaturen på, hvor vidt det er en god idé at slibe gulvet selv.

Kend din begrænsninger

Hvis du har nogenlunde styr på teknikken, så er der ikke noget i vejen for, at du forsøger dig med en gulvafslibning selv. Du kan leje en slibemaskine i dit lokale byggemarked. Men ifølge eksperterne bør du ikke have alt for mange hjørne, kanter og besværlige steder, du skal ind i, hvis du gerne vil slibe gulvet selv – det kan nemlig kræve manuelt arbejde.

Nu er det ikke, fordi vi ikke tror, du kan udføre manuelt arbejde. Det er mere det, at det kan være svært at få et ensartet og flot resultat, hvis du skal slibe i hånden nogle steder, mens maskinen gør arbejdet andre steder.

Fordelen ved at kaste sig over opgaven på egen hånd er, at det ikke er meget, der kan gå galt. Det er trods alt kun en smule sandpapir, du arbejder med. Til gengæld – hvis det går galt – hvis maskinen for eksempel er i stykker og den laver en skade på dit trægulv – ja, så kan det være dyrt at få rettet op på skaderne af en håndværker.

Inden du går i gang, bør du altså overveje, hvor stor risikoen er, for at du kommer til at forvolde mere skade en gavn. Er den stor, anbefaler vi, at du får hjælp til arbejdet – fx herfra: https://dbf-gulvservice.dk/gulvafslibning-hvidovre/

 

Flere Nyheder