Godt at vide om bolighandel

11 January 2021
Maya Hindsberg

editorial

Skal du købe bolig for første gang? Så kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er heldigvis en, der kan hjælpe dig med at sikre, at du får gjort alt rigtigt, og ikke begår nogle dumme og dyre fejl. Denne person er boligadvokaten.

Boligadvokaten er din bedste ven under din bolighandel, da vedkommende er 100 procent på din side, i modsætning til ejendomsmægleren, som har fokus på sælgeren. En boligadvokat ser nemlig diverse dokumenter igennem, og hjælper dig til at forstå, hvad du skal se efter, når du ser diverse dokumenter igennem.

Hvad er en salgsopstilling?

Kort sagt, er salgsopstillingen en kort præsentation af boligen, du har i tankerne. Her finder du billeder, beskrivelser, tekniske data og diverse økonomiske forhold, som er relevant at vide omkring boligen.

Det er altså din første intro til din potentielle bolig. Når du kigger rundt, vil du hurtigt bemærke, at de fleste salgsopstillinger ligner hinanden. Dette skyldes, at Dansk Ejedomsmæglerforening har lavet en skabelon, som langt de fleste sælgere bruger. Inden du begynder at se på salgsopstillinger på nettet, bør du dog overveje at besøge banken først, så du har en ide om, hvor mange penge, du har at bruge.

Købsaftalen

Købsaftalen er det vigtigste dokument i din handel. Det er nemlig den bindende aftale imellem dig og sælger. Derfor gælder den også først, når begge parter har skrevet under. Du bør derfor også overveje det nøje, inden du skriver under, da det nemlig kan blive dyrt at trække sig, når du først har skrevet under.

Det er især med købsaftalen, at det kan være en fordel for dig at bruge en boligadvokat. De kan se den igennem og tjekke, at der ikke er fejl, eller ting du har overset. Som alternativ kan du få et advokatforbehold, som giver dig x antal dage, for din advokat at læse kontrakten igennem, og du kan trække dig, efter du har skrevet under.

More articles