Foretrækker du boller i karry eller frikadeller?

Foretrækker du boller i karry eller frikadeller?

Boller i karry eller frikadeller – hvad smager bedst?

Ja det kan måske godt være et svært spørgsmål, for begger retter smager jo godt. Og så er de jo faktisk lavet af den samme fars. Altså hakket kalv og flæsk tilsat hvedemel, salt, mælk, æg og fintrevet løg. Så hvad skal man vælge!

Ja det kommer jo helt an på dine smagsløg, for selvom farsen er den samme, så ender du ud med to vidt forskellige retter med hver deres smag. Er du ikke så meget til den lidt skarpe krydrede smag af karry, så skal du naturligvis vælge frikadellerne. 

Men elsker du den samlede pakke med boller i karry, hvor der er en dejlig karrysovs, ris som er kogt helt perfekt og mango chutney ved siden af, ja så bør du ikke være i tvivl – så skal du have gang i gryderne til boller i karry.

Har du prøvet at lave en karrysovs?

Du har sikkert før prøvet at lave en opbagt sovs, og en karrysovs er faktisk også bare en opbagt sovs tilsat karry. Det som er helt essentielt, når du skal lave din karrysovs til boller i karry, er at du husker at “brænde karryen af”. Det vil sige, at du lige lader karryen ligge og stege i fedstoffet i gryden, før du tilsætter melet.

På den måde trænger smagen af karry ud i det varme fedtstof, og bliver optaget bedst muligt i retten.

Anretning af boller i karry på tallerkenen

Selvom boller i karry ikke er en svær ret, så husk alligevel at anrette den pænt på tallerkenen. Læg et par stykker eller tre af kødbollerne på tallerkenen. Placér derefter en pæn portion ris overfor kødet, så de 2 ingredienser er adskilt. Hæld 2 skefulde karrysovs ved siden af risene eller kødet, og læg til sidst en skefuld mango chutney på tallerkenen.

Husk at holde ingredienserne adskilte på tallerkenen. Så fremstår det hele mere overskueligt og indbydende.

God appetit.