Find din lokale tandlæge i Århus

01 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Har du ikke været til tandlæge i årevis? Så er det på tide at du kommer af sted – også selv om du ikke har ondt i tænderne. Faktisk anbefales det at du ser din tandlæge en til to gange i løbet af et år. For så kan du nemlig reducere din risiko for alvorlige tandlidelser.

Behøver jeg at gå til tandlæge så ofte?

Måske tænker du at det er spild af tid og penge ud af vinduet at gå til tandlæge hvert halve eller hele år. Især hvis du har klaret dig i mange år uden at opleve så meget som et hul i en tand eller en enkelt blødning fra dit tandkød.

Men her skal du tænke på at bare fordi dine tænder har det godt nu er det ikke ensbetydende med at der ikke kan findes ansatser til tandsygdomme. Karies – også kendt som huller i tænderne – opstår som følge af syreskader på tændernes emalje. En sådan kan gemme sig steder hvor du ikke kan se den, for eksempel mellem dine tænder eller under tandkødets rand.

Når først emaljen er tæret igennem, og tandpinen melder sig på banen, er det for sent at forebygge. Så kan tandlægen forhåbentlig lappe hullet. Og er tanden særligt beskadiget kan det være nødvendigt med montering af en kunstig tandkrone eller isættelse af et tandimplantat.

Spar penge med hyppige kontrol besøg

Skulle skaden være sket kigger du således på en behandling som er langt mere smertefuld, langtrukken og frem for alt dyrere end et årligt eller halvårligt kontrol besøg.

Derfor bør du bestille tid hos din tandlæge i århus allerede i dag og give tandlægen mulighed for at tjekke dine bisser. Centralt i Århus finder du Tandlægerne på Stjernepladsen – en velrenommeret tandlægeklinik med lave priser. Klik ind og book en tid på stjerneklinik.dk

More articles