Find den billigste gulvafhøvling nær dig

01 June 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er dit gulv præget af slitage, eller har det deciderede skader? Så kan du med stor sandsynlighed få det pænt igen med en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Hvordan ved jeg om mit gulv kan tåle en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Det er vigtigt at du får vurderet dit trægulv hos en professionel gulvmand hvis du er i tvivl om hvorvidt gulvet kan tåle en behandling.

Som hovedregel vil de fleste trægulve sagtens kunne tåle en gulvafslibning. Er gulvet blot præget af dagligdagens slid, og er træværket ellers sundt og intakt, vil gulvet med stor sandsynlighed sagtens kunne blive pænt igen med en gulvafslibning. Og da en gulvafslibning er en særdeles skånsom procedure, i hvert fald set i forhold til en gulvafhøvling, vil et sundt trægulv helt sikkert kunne tåle denne behandling.

Anderledes forholder det sig med gulvafhøvling. Afhøvling af gulve er en noget mere invasiv operation som foregår ved hjælp af en maskine forsynet med en valse som er påmonteret skarpe knive. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af gulvet. Det er således ikke alle gulve som kan tåle en gulvafhøvling – og de færreste gulve kan tåle særligt mange gulvafhøvlinger i løbet af deres levetid.

En gulvafhøvling bør kun anvendes når det er absolut nødvendigt. Det kan for eksempel være i forbindelse med udbedring af vandskader efter oversvømmelse. Her vil træværket typisk svulme op hvilket kan give anledning til dybe revner, grimme misfarvninger, buler og niveau forskelle i gulvet. Og her vil der være behov for en gulvafhøvling da afslibning af gulve ikke vil være tilstrækkeligt.

Hvem kan hjælpe med en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

en dygtig gulvmand vil kunne hjælpe dig med at finde ud af om din gulv har behov for en gulvafhøvling eller en gulvafslibning – og med at udføre den nødvendige gulvservice. Læs mere på https://nytomhuse.dk/faa-gulvafslibning-hjem-til-dig/.

More articles