Få hyggen ind i hjemmet med bondehusvinduer

17 October 2021
Anders Lundtang Hansen

Måske fremstår sådan en bondehusvindue ikke ligefrem så gammeldags, som du ellers ville forestille dig, men det har jo noget at gøre med, at det her vindue, som du tilgår via linket, er et helt nyt en af slagsen.

Dem, som du nok her set i netop bondehuse, gårde, gamle huse med videre, er jo nogle, som der er blevet udsat for vind og vejr gennem måske mange hundrede år, så de virkelig er medtagede – måske er de endda blevet udskiftet med tiden.

Den slags vinduer er meget solide og robuste, og du kender dem nok fra sommerferier i sommerhuse af den gammeldags slags, eller du har måske endda vokset op i sådan et ældre hus, hvor der har været bondehusvinduer.

Den slags var ofte lavet i hånden hver for sig, fordi de gamle ejendomme var meget ejendommelige, så man ikke kunne serieproducere vinduerne på samme måde, som man kan i dag.

Bondehusvinduer er den hyggelige af slagsen

Det er jo lidt noget andet i dag, når man har bedre værktøj og målinger til at lave huse mere ensrettede, så de også sætter sig mindre med tiden, så det er lettere at skabe vinduer på samlebånd, så de kan passer i rammerne til vinduerne i hjemmet.

Men derfor kan man stadig bestille den slags vinduer, så man kan få dem fremstillet efter dine mål, da dit hus stadig er specielt.

Du kan jo også bo i et ældre hus, der netop har sat sig og er lidt skævt, hvor rammerne til vinduerne ikke passer helt rektangulært eller kvadratisk, som de ellers var intenderet.

Her kan man gøre sit bedste for at skabe nogle bondehusvinduer, der passer til hjemmet, så stilen også passer sammen med hjemmet, så der er en helhedsopfattelse af hjemmet, når man ser designet på vinduerne sammen med huset. 

More articles