Få hjælp til opførelse af hus hos eBoligadvokat

31 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Måske har du et billede af en boligadvokat som en fagperson, der fortrinsvis hjælper boligkøbere med uvildig rådgivning og således fremstår som købers modpart til sælgers ejendomsmægler. Dette er da også en af boligadvokatens fremmeste opgaver, og boligadvokater bliver hyppigt brugt i denne sammenhæng.

Men du kan faktisk også få stor glæde af hjælp fra en dygtig boligadvokat når du står for at skulle bygge dit eget hus. I denne forbindelse har du nemlig brug for en eller flere entreprenører som kan forestå det praktisk arbejde med opførelse af selve bygningen, med alt hvad dette indebærer af kloakering, fundament, murværk, træværk, tag og så videre. Din boligadvokat vil være til stor hjælp i denne sammenhæng.

Det er nemlig ikke altid helt lige til for menigmand at sætte sig ind i alle de forhold der gælder når et hus skal opføres. Der er tale om såvel juridiske og økonomiske aspekter, som skal gennemgås førend du på forsvarlig vis kan give dit endelige tilsagn til en entreprenør. Og indholdet af en såkaldt entreprise kontrakt kan sagtens være utroligt snørklet, hvorfor det giver mening af overlade gennemlæsningen til en dygtig boligadvokat.

Hvordan kan boligadvokaten hjælpe i forbindelse med opførelse af hus?

Som nævnt er det meget vigtigt at du får et sæt professionelle øjne på din entreprise kontrakt inden du indgår denne endeligt. Entreprenør virksomheder har dygtige sælgere siddende som til hver en tid vil foregive at yde uvildig rådgivning. Men her gælder det samme som der gælder for en ejendomsmægler – du bliver nødt til at tage sælgerens ord med et gran salt, og lade det være op til din boligadvokat at vurdere de faktiske forhold i kontrakten. Kun på den måde kan du være sikker på at undgå grimme overraskelser når boligdrømmen skal virkeliggøres.

Du kan læse mere på eboligadvokat.dk

More articles