Få hjælp til jeres forældrekøb af en boligadvokat

31 October 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Som forældre vil man det bedste for sine børn, og i nogle tilfælde har man et økonomisk overskud, der gør det muligt at hjælpe dem med en bolig. Det går under den populære fællesbetegnelse forældrekøb. I praksis betyder det at du som forælder køber en bolig, og lejer den ud til dit eller dine børn. 

I forbindelse med et forældrekøb er der flere forhold der skal gå op i en højere enhed. Selve boligen skal købes, men det er også vigtigt at sikre sig inden køb, at det er lovligt at leje den ud. Der skal laves en lejekontrakt og udfærdiges et skøde, der skal tinglyses. Alle disse forhold kan en eboligadvokat.dk hjælpe jer med, så i har en bolig jeres barn kan flytte ind i hurtigt og uden besvær. 

Forhandling med ejendomsmægler

Din boligadvokat kan på dine vegne forhandle med sælger eller ejendomsmægleren og sikre dig den bedst mulige handel. Det er vigtigt at huske at ejendomsmægleren er sælgers mand og ansat til at skaffe sælger den bedst mulige handel. Det giver god mening at sætte en professionel forhandler på opgaven. Han vil alt andet lige forhandle en bedre aftale på plads, om ikke andet fordi han ikke sidder og tænker på at børnene nu er så store at de flytter hjemmefra.

Vælger i selv at forhandle med sælger eller ejendomsmægleren så husk at få lavet et forbehold i købsaftalen hvor i sikre jer at aftalen først er gyldig, når den er læst og godkendt af jeres boligadvokat.

Tilsidst skal skødet udfærdiges og tinglyses. Det sker i dag digitalt og både i og sælger underskriver ved hjælp af NemId. Først når skødet er tinglyst er boligen til jeres barn jeres. Det gælder også selvom hun eller han er flyttet ind. Derfor giver det god mening at få en boligadvokat til at lave skødet.

More articles