Få hjælp og støtte til behandling af alkoholisme i Århus

05 November 2020
Astrid Pedersen
image

editorial

Er du led og ked af, at dit parforhold eller ægteskab er ved at gå op i limningen på grund af din partners drikkevaner? Så bør du hanke op i dig selv og træde i karakter. Det er nemlig dig, der har de bedste forudsætninger for at rette op på sagerne

Hvordan hjælper jeg bedst en alkoholiker?

Hvis du virkelig ønsker at hjælpe din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle sørger du for at han eller hun får den rette misbrugsbehandling på et behandlingscenter. Men først og fremmest skal du være opmærksom på at du selv skal forestå selve konfrontationen – og at dette ikke er helt ligetil.

For det første bør du aldrig konfrontere en alkoholiker når han eller hun er påvirket. Dette kan selvfølgelig godt være rigtig svært at efterleve hvis din kæreste eller ægtefælle nærmest permanent er døddrukken. Men prøv at se om du ikke kan fange vedkommende i et vågent øjeblik – helst uden slemme tømmermænd.

For det andet er det en god idé at nedfælde på papir hvad du har tænkt dig at sige til den misbrugsramte – og rent faktisk at få sagt det. En misbruger vil prøve hvad som helst for at slippe uden om konfrontationen, og dette kan forplumre din plan.

Derfor er det vigtigt at du er meget klar i spyttet, og får sagt præcist hvad du mener gør vedkommendes opførsel uacceptabel – gerne underbygget med konkrete eksempler hvor vedkommende har været urimelig, ubehagelig, truende eller andet over for dig eller andre familiemedlemmer. Du skal klart og tydeligt kunne forklare hvordan misbruget påvirker dig og eventuelle børn i hverdagen. Og i aller yderste konsekvens må du forklare din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle at forholdet slutter hvis misbruget ikke gør det.

For det tredje er det smart at have en klart defineret plan liggende klar i form af et behandlingstilbud. Kontakt det velrenommerede misbrugscenter århus Behandlingscenter Søby Park for mere information om alkoholbehandling via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk

More articles