Få genskabt dit smil med et tandimplantat

12 January 2021
Astrid Pedersen
image

editorial

Har du ødelagt en eller flere tænder? Så har du mulighed for at få et tandimplantat.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en erstatning for tandens naturlige rod. Selve implantatet er fremstillet af titanium, og monteres i kæbe knoglen af en tandlæge.

Når tandlægen skal isætte et tandimplantat foregår det ved at tandlægen forsigtigt borer et hul ud i knoglen, hvori implantatet fastgøres. Dernæst skal implantatet have lov at fæstne sig inden der foretages yderligere. Titanium er et materiale som har den særlige egenskab at det nærmest gror sammen med knogle vævet, hvilket gør det særdeles velegnet til fremstilling af tandimplantater.

Efter nogle uger vil implantatet være stabilt nok til at mellemstykket, som gør det ud for tandens kerne, og selve kronen kan monteres.

Hvornår har man brug for et tandimplantat?

Et tandimplantat kan være nødvendigt al den stund tanden er ødelagt i et omfang som umuliggør montering af en kunstig tandkrone.

Det kan for eksempel være at tandens rod er ødelagt af rodspids betændelse, eller at tanden som følge af et traume er flækket hele vejen igennem på langs. Tandlægen vil her være nødt til at fjerne hele tanden. Og er kæbe knoglen i fin form vil tandlægen sandsynligvis foreslå et tandimplantat.

Et tandimplantat er en udmærket løsning, såvel når det gælder det æstetiske og kosmetiske som når det handler om funktionalitet. De fleste kroner til tandimplantater er fremstillet i materialer som muliggør tilpasning i form og farve så at ingen kan se at du er udstyret med et implantat. Og så er et moderne tandimplantat solidt nok til at kunne tygge og bide uden problemer.

Få den bedste hjælp til isættelse af tandimplantat i Århus

Hos tand klinikken Tandlægerne på Stjernepladsen kan du få isat flotte og vellignende tandimplantater. Læs mere om tandimplantat behandling på stjerneklinik.dk.

More articles