Få et godt tilbud på den billigste gulvafslibning

04 June 2021
Astrid Pedersen
image

editorial

Når et gammelt og slidt trægulv skal skinne igen er det vigtigt at vælge den rette form for gulvservice. Samtidig er det en god idé at overlade opgaven med enten afhøvling eller afslibning af gulvet til en dygtig og erfaren gulvmand. I hvert fald hvis det skal gøres ordentligt, og resultatet skal være smukt og langtidsholdbart.

Når du lader en kompetent gulvmand forestå afslibning eller afhøvling af dit trægulv er du garanteret en professionel service og at dit trægulv får den helt optimale behandling. Og så slipper du ikke mindst for selv at skulle udføre det slidsomme stykke arbejde.

Hvilken type gulvbehandling skal jeg vælge?

Som nævnt er det smart at lade gulvmanden forestår vurderingen af trægulvets tilstand og beskaffenhed og på baggrund heraf vælge hvilken type gulvservice som tjener det bedst.

Som hovedregel vil et trægulv med dybe revner, buler eller måske endda deciderede niveau forskelle, for eksempel foranlediget af en vandskade hvor fugt er trængt ind i træværkets kerne, behøve en gulvafhøvling for at blive pænt og jævnt igen. Ved en gulvafhøvling skrælles de øverste millimeter af gulvets overflade ved hjælp af en særlig maskine som betjener sig af en valse påmonteret skarpe skær.

Et trægulv vil typisk ikke kunne tåle særligt mange gulvafhøvlinger i løbet af sit liv da der her er tale om en temmelig invasiv operation. Derfor bør en gulvafhøvling udelukkende udføres hvis dette er højst nødvendigt.

Hvis gulvet kun er mærket af daglig slitage i form af overfladiske slidspor, misfarvede plamager samt pletter og skjolder fra spildte væsker vil en gulvafslibning kunne gøre det rigtig pænt igen. Du vil sandsynligvis blive overrasket over hvor stor en forskel det kan gøre at fjerne 1 – 2 millimeter af træværkets overflade ved hjælp af sandpapir.

Du kan se eksempler på gulvafslibning, og læse mere om emnet på nytbyg.dk.

More articles