Få drømmegulvet med en professionel gulvafhøvling i Skive

13 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et gammelt trægulv i en lejlighed eller i et hus, som måske ikke har været sat i stand i årtier, er sjældent det kønneste syn. Der kan være sket store skader på træværket, hvis det for eksempel har været udsat for fugt. Selv begrænset vandskade kan få træværket til at bulne ud og danne skævheder og forskydninger i gulvet, som kan give anselige niveau forskelle. Dybe revner og misfarvninger kan få et ellers sundt og intakt trægulv til at fremstå gammelt, slidt og beskadiget. Og pletter, slidspor, solfalming samt andre overfladiske småskader bidrager også kun negativt til gulvets samlede udtryk.

Der ud over ses det ofte, at trægulve af ældre dato i ditto bygger er behandlet med hård og tyk lak eller fernis – gerne i den mørke ende. Dette var muligvis højeste mode engang. Men nu om stunder kalder tidens indretnings modebillede på lyse og strålende trægulve, gerne behandlet med en ikke forseglende behandling som for eksempel lak eller sæbe. Men hvordan kommer man fra et mørkt, ferniseret gulv og hen til den silkematte, sæbe behandlede overflade, som kendetegner et moderne trægulv?

Få dit drømmegulv med en grundig gulvafhøvling

Hvis du ønsker dig et gulv som oven for beskrevet, går vejen dertil gennem en gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag – inklusive den mørke lak eller fernis – af de planker eller brædder, som udgør trægulvet. Inden under dette lag vil et friskt gulv komme til syne, parat til at modtage en gulvafslibning, som finsliber træværket.

Her efter kan du vælge at lade gulvet behandle med lud eller sæbe, således at det får den eftertragtede lysende og ensartede overflade. En professionel gulvmand vil kunne udføre denne opgave til perfektion, og ydermere vejlede og rådgive dig angående pleje og vedligeholdelse af dit lækre trægulv.

Du kan finde ham på gkservice.dk

More articles