Få blød og frisk hud med salicylsyre

23 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Døjer du med tilstopning af porer og hårsække som fører til uren hus i dit ansigt? Er din teint ujævn – og har du tendens til fedtet hud? Så glem alt om vand og sæbe, og prøv i stedet en mild peeling med salicylsyre på ugentlig basis.

Hvad er salicylsyre?

Du kender måske salicylsyre fra smertestillende og anti inflammatoriske medikamenter så som aspirin. Men faktisk anvendes salicylsyre også inden for hudpleje især i forbindelse med renseprodukter.

Salicylsyre er en ret populær ingrediens i forskellige peeling cremer, hvor dens arbejde består i at trænge dybt ned i hudens øverste lag hvorved huden rengøres på effektiv vis. Samtidig opløser syren de øverste døde og afstødte hudceller. På den måde fjernes de urenheder som forstopper porer og hårsække og fører til irritabel og bumset hud.

Når salicylsyre påvirker din hud vil den provokeres til at regenerere. Du vil således opleve at din hud er mere frisk og blød, og din teint mere ensartet, når du har renset ansigtet ved hjælp af salicylsyre. Og så vil du få mere ud af dine daglige hudpleje produkter, idet huden får nemmere ved at optage næring og binde fugten fra disse.

Hvad er forskellen på salicylsyre og en scrub?

Måske tænker du at du kan fjerne urenheder lige så effektivt ved hjælp af en scrub. Men her skal du tænke på at de små skarpe kron i en scrub ikke altid er lige skånsomme mod hudens overflade.

Du kan opnå samme resultater med en salicylsyre creme som du kan med en scrub – og dette helt uden at irritere huden eller ridse i den. Og så er salicylsyre samtidig både desinficerende og bakterie dræbende hvilket gør den særdeles effektiv i forhold til rensning af huden.

Du kan finde flere salicylsyre produkter til din daglige hudpleje på sephora.dk

More articles