Få dit trægulv til at stråle med en professionel gulvafslibning Glostrup

27 august 2018
Astrid Pedersen
Få dit trægulv til at stråle med en professionel gulvafslibning Glostrup

Hvis du nogen sinde har set en bolig med et smukt og ensartet trægulv, som dækker samtlige rum, kan du være sten sikker på, at det bliver vedligeholdt og plejet efter alle kunstens regler. Forsømmer man den vedligeholdende pleje af sit originale trægulv, ender det med at fremstå ujævnt i overfladen. Dette giver et snavset og snusket look, også selv om gulvet er helt nyvasket. Det er nemlig ikke en smal sag at fjerne spor af slid og daglig brug fra et trægulv – og det lader sig i hvert fald ikke gøre ved almindelig gulvvask.

Et trægulv skal passes og plejes, for at fremstå pænt

Uanset hvilket rum dit trægulv beklæder, og hvilken sort, træværket har, er det vigtigt at det modtager den rette vedligeholdende pleje. De fleste trægulve skal – med mindre de ligefrem er behandlet med hård lak eller epoxy – vaskes med special sæbe med jævne mellemrum. Dette gælder især for gulve, som er efterbehandlet med lud, sæbe eller olie. Det er vigtigt, at man sørger for at passe sit gulv som foreskrevet, ellers bliver den beskyttende hinde slidt af, og træet tørrer ud i overfladen.

Når dette sker, bliver træet sårbart og porøst – og så er det mere modtageligt over for påvirkninger udefra. Dette kan for eksempel være farvede væsker, som spildes der, hvor gulvet er mest slidt, og som bliver opsuget af det porøse træværk. Disse misfarvninger giver en uensartet overflade, og får gulvet til at se snavset ud. Det kan også være støv, som trædes ned i træværket, i de områder, hvor træet slides allermest til daglig. Eller det kan være de mange ridser og skrammer, som opstår, når møbler trækkes hen over gulvet, eller børnene leger med deres legetøj.

Start på en frisk med en gulvafslibning

Den gode nyhed er, at disse skader kun er overfladiske, og nemt kan fjernes med en professionel gulvafslibning. Bliv klogere her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling/afslibning-af-gulve/ 

Flere Nyheder