Ens egen måde at tjekke, om gulvet trænger til en afslibning

16 december 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan vænne sig så meget til ens gulv, eller man kan være så høj og have dårligt syn, at man dårligt kan se ned på ens trægulv i detaljerne, at man ikke bemærker de små forandringer, der er kommet i det.

Hvis man ser på det til dagligt, så lægger man nok heller ikke mærke til de små forskelle af småskader, ridser, splinter med videre, der kan opstå, for man er så vant til at kigge på det, eller man har bibeholdt den oprindelige opfattelse af at kigge på gulvet, som er pæn i ens øjne.

Måske lyver man ligefrem for sig selv om, hvorvidt gulvet her trænger til en gulvafslibning eller ej, fordi man tror, det er for dyrt med afslibning af gulve, selvom det slet ikke er det.

Så man forsøger bare at afskærme fejlene, man stiller møbler eller lægger gulvtæpper over problemerne med videre.

Men hvis man når frem til, at det måske er på tide med en gulvafslibning, så kan man selv tjekke lidt efter.

Sådan kan du tjekke gulvet for, om tiden er moden til en gulvafslibning

Den her fremgangsmetode er bestemt ikke skudsikker, og der vil være forskellige opfattelser af, hvad man får ud af denne undersøgelsesmetode, og måske mener en gulvafsliber ligefrem, at en gulvafslibning kan vente – eller at du har ventet for længe, så der skal skrappere midler i brug!

Du kan som det første komme helt ned i gulvhøjde og se efter, om der er indgroet skidt og pletter.

Måske kan du endda se buler og ridser bedre på den her måde.

Så kan du lægger din bare hånd på gulvet og køre den forsigtig over for at mærke, om der er splinter, snavs eller andet, som ikke lige kan fjernes.

Specielt i kanterne af gulvet vil man kunne se det.

Husk også at tjekke efter under de steder, hvor du har sat ting på gulvet.

Flere Nyheder