Derfor skal du takke ja til behandling af alkoholmisbrug

09 February 2021
Cecilie Mortensen
image

editorial

Der er mange gode grunde til, at du skal takke ja til misbrugsbehandling, hvis du er udfordret med et alkoholmisbrug. Det er nemlig muligt at bryde med dit misbrug – også selvom det i perioder måske ikke virker sådan. 

Fordelene ved behandling af alkoholmisbrug

Når vi snakker om alkoholmisbrug, så er der ingen tvivl om, at det er utrolig hårdt for kroppen. Det vil nemlig sætte sine spor på dine organer, da kroppen ikke er gearet til at håndtere de mængder alkohol, der ofte følger med, når der er udviklet et misbrug. Derfor er det altid godt givet ud at starte i behandling for at passe bedst muligt på din krop. 

Noget andet der skal fremhæves ved behandling af alkoholmisbrug er, at får hjælp til at stoppe selve misbruget. Dette vil nemlig være efterfulgt af abstinenser, som kan være voldsomme, når de opleves. Derfor skal du helst også være omringet af det rette sundhedspersonale, så afrusningen kan foregå så sikkert som muligt.

En tredje fordel ved behandling af alkoholmisbrug er, at det har mange konsekvenser for dit psykiske helbred. I mange tilfælde er et alkoholmisbrug også en måde at håndtere svære udfordringer i livet på, og som midlertidigt kan dulmes ved at drikke. Med den rette behandling og de rette fagfolk omkring dig, kan du dog få hjælp til at håndtere svære følelser, udfordringer, konflikter eller andet, du har brug for hjælp til. Terapi er derfor ofte en mindst lige så vigtig del af behandlingen. 

Søg efter hjælp til behandling af alkoholmisbrug 

Til din fordel så er der gode behandlingsmuligheder, når du vil bryde med dit misbrug. Du kan derfor relativt hurtigt finde frem til et center, hvor du kan starte, når du er klar. Som pårørende til en med et alkoholmisbrug kan du også altid tage kontakt for at høre, hvad du kan gøre for at hjælp den, du ønsker. 

More articles