Derfor er det vigtigt at opdage angst med angst test!

09 October 2019
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det kan være svært at påpege reel angst, og nogle gange skal man starte helt i det små for at opdage det.

Begyndelsen er ofte en mistanke fra en selv eller de nærmeste om, at ens vemod og tristeesse har udviklet sig i et omfang, så der ikke bare er tale om en dårlig dag eller en slem periode, men en sammenhængende tid, hvor man ikke trives.

Dette på trods af, at der faktisk umiddelbart ikke er noget konkret galt i ens tilværelse, hvor de fleste punkter stadig passer godt sammen og ikke har de store udsving udover det sædvanlige.

Hovedet er dog bygget på den måde, at det sjældent tjekker efter, om problemet ligger hos det selv, for det ville betyde, at hovedmekanismen, der ellers skal opdage og rapportere fejl ved resten af kroppen og finde en løsning på dette, er ødelagt, og det kan jo ikke gå an!

Derfor vil sindet ofte lede efter en årsag udenfor sig selv, hvorfor kan den ofte bemærke småting, der egentlig ikke er store, som hovedårsagen til dette, eller det puster en fjer op til fem høns i en anden sag.

Så man kommer til ens egen praktiserende læge, hvor man forklarer – eventuelt sammen med en anden – hvad der er galt med en, og så kan lægen spore sig ind på, om der måske er tale om angst.

Lægen er ikke uddannet til at stadfæste denne diagnose, men de ligger ofte inde med nogle små test for angst, der kan vise, om man er i den kategori.

Her bliver man så sendt videre i systemet, og selvom dette kan føles som en ørkenvandring til tider, så er det SÅ vigtigt, at man bliver reelt diagnosticeret, så man kan finde den bedste behandling til en.

Kun via en god, sammensat behandling kan man begynde at bevæge sig i en retning, hvor man begynder at få det bedre.

More articles