Derfor bør dit barn dyrke sport

13 December 2019
Silje Hansen
Derfor bør dit barn dyrke sport

Som forældre bør du overveje om dit barn får dyrket nok motion i hverdagen. Der er mange muligheder for at din barn kan udvikle sig på, hvor en af dem er igennem en sportsgren. Det er ikke fordi man skal være den bedste, men for mange kan det være en fordel at få udviklet sin motorik, kondition og fysik, mens man er ung. Her er sport en god mulighed for at kombinere disse ting, så de barn får rørt sig og dermed får aktiveret sin krop. Særligt i denne tid, hvor tech og skærmtid fylder meget i vores hverdag. Så kan det være sundt at give slip for en stund og komme ud og dyrke noget sport, hvor man får tænkerne væk på noget helt andet.

Når man er medlem af en sportsforening, er der som regel også en del socialt som følger med. Her kan det også være rart og sundt for børnene at komme ud og møde andre børn på deres egen alder. Det kan være at der udvikler sig nye venskaber på kryds og tvært. Det giver også dit barn muligheden for at udvikle sine sociale kompetencer og lære at blive en del af et hold, hvis det f.eks. er en holdsport.

Skab en sundere livsstil med en fritidsaktivitet

Det er naturligvis sundt med et pusterum for dit barn, hvor det for én gang skyld ikke handler om så meget andet end at dyrke den enkelte sportsgren som de måtte gå til. Det er en god måde at få aktiveret sit barn på. Det kan ende med at blive til noget som dit barn bliver rigtig glad for på sigt eller måske endda være en passion og noget de fortsat vil dyrke i mange år frem. Uanset hvad er sport en god måde at få skabt en sundere livsstil på. 

More articles