De bedste kartofler er flødekartofler

En heldig kartoffel
Alle kartofler fortjener at blive til flødekartofler. Tænk bare på, hvor værdsatte flødekatofler er, af alle som spiser dem. Hvad med dig – har du ikke også nydt en god gang flødekartofler, på ét eller andet tidspunkt? Det har du sikkert, for flødekartofler serveres til mange forskellige retter herhjemme. Det kan være til frikadeller, roastbeef eller måske kogt skinke.
Nemme at lave
Man forstår godt, at flødekartofler er så populære. Du ved nok selv, hvor nemme de er at tilberede. Skær kartoflerne i skiver. Læg dem i lag i et fad med krydderier og fløde, og top evt. med lidt ost. Så skal fadet bare stå og hygge sig i ovnen og bom, så har du flødekartofler.
Fordelen er også, at du kan tilberede resten af maden, mens kartoflerne står og varmer sig ved omkring 180 grader i ovnen. Du har lige omkring 1½ time til at lave, hvad du ellers har planlagt af festmåltid til dine gæster.
Skal kartoflerne altid være i skiver?
Nu står det jo ikke i Grundloven, at flødekartofler SKAL være i skiver. De kan faktisk også laves i små tern, ca. på størrelse med en stor terning. Det er smag og behag. Det nemmeste er dog nok løsningen med at skære kartoflerne i skiver.
Hvordan ved du om kartoflerne færdige?
Du har ikke lyst til at spise flødekartofler som ikke er færdige. De må ikke være for hårde og heller ikke for bløde.
Et godt gammelt husmortrick er, at du lige tager en gaffel og stikker lidt ned i kartoflerne. Hvis gaffelen nemt slipper kartoflerne, så er de færdige. Hvis kartoflen til gengæld sidder fast, så er den endnu lidt rå i det.
Du er en heldig kartoffel, hvis menuen står på flødekartofler i aften. Og forresten – de kan også sagtens spises til frokost.