Bliv indskrevet til alhoholbehandling og få dit liv igen

16 May 2022
Astrid Pedersen

editorial

I Danmark skønnes flere hundrede tusind mennesker at leve med et problematisk forbrug af alkohol. Dette er kritisk, idet alkohol er en af de mest afhængigheds skabende substanser der findes.

Samtidig er alkohol nemt at skaffe. Du kan købe såvel øl og vin som stærk spiritus i supermarkeder og dagligvare butikker såvel som i kiosker og på tank stationer. Eneste krav er at du er fyldt henholdsvis 16 eller 18 år. Og der er ingen begrænsning på hvor mange flaske du må slæbe hjem.

Der ud over er alkohol en indgroet del af danskernes sociale liv. Ved stort set alle anledninger udskænkes alkoholiske drikke i rigt mål. Der vil nærmest blive set lidt skævt til én hvis man siger pænt nej tak til en øl, et glas vin eller en sjus hvis der bliver budt.

alkoholbehandling

Alt taget i betragtning er det forholdsvis nemt at oparbejde et afhængigheds betinget misbrug af alkohol hvis man er disponeret derfor. Og det er faktisk tilsvarende vanskeligt at komme ud af et sådant.

Hvordan kan jeg vænne mig af med flasken?

Er du en af de mange danskere som er på vej ud i, eller måske befinder dig midt i, et svært misbrug af alkohol? Så bør du hurtigst muligt søge professionel hjælp. Det er nemlig så godt som muligt at kvitte alkohol på egen hånd. Ikke alene kræver det viljestyrke at lægge flasken på hylden – det kan også være forbundet med store helbredsmæssige risici at forsøge.

Allerede inden for det første døgn vil alkohol abstinenserne melde sig på banen. Du vil i løbet af de næste mange dage, faktisk helt op til en uge, genenmleve et sandt helvede af feberrystelser, smerter og depression. Og derfor er det vigtigt at din afvænning foregår under ordnede forhold.

Du kan læse mere om alkohol afvænning og alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk.

More articles