Besku insekter gennem et insekthotel

26 July 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Årsagen til, at vi mennesker godt kan lide gyserfilm – i hvert fald langt størstedelen af os – er, at vi kommer tæt på vores frygt, men vi ved godt, at det ikke er virkelighed, men det er sundt at blive konfronteret med den frygt.

Mange mennesker er også bange for insekter, selvom man egentlig ikke behøver være det i Danmark, for vi har praktisk talt ingen sindssygt farlige insekter, medmindre nogle lige skulle have forpuppet sig i en rejsekuffert på vej til nationen.

Men vi kan generelt nok ikke lide, at de ser markant anderledes ud end os mennesker, og så er de på ingen måde nuttede som hunde eller katte kan være det.

Og så kommer de ind og generer os, når vi mindst vil have det, om det er en edderkop under dynen, en larmende myg i nattens mørke, eller et møl der ikke vil forsvinde med at kredse rundt om ens lampe om aftenen.

Men insekter er nødvendige for vores tilværelse, så naturen kan hænge sammen, så vi kan ikke undvære dem; og vi er da også blevet gode til at studere dem og lære dem at kende.

Og det samme kan du som almindeligt mennesker også gøre via et insekthotel, hvor man kan få blik for, hvordan insekter lever og har det, hvor man så selv har været primus motor til at bestemme, hvor de skal leve – under gode forhold – så vi ikke bliver forskrækket over at finde dem.

Man kan benytte sig af disse hoteller som en del af undervisningen i skolen for eksempel, når man skal vise eleverne, hvordan insekterne har det og lever.

Så kan det blive et længerevarende studie, hvor man jævnligt tager ud til insekthotellet for at se, hvordan de respektive insekter har det.

Det er godt at observere og blive klogere på de størrelser – på afstand.

More articles