Anker og fortøjning skal man tage seriøst

06 October 2020
Anders Lundtang Hansen

Vi antager i allerhøjeste grad, at du er alvorlig omkring det at have en båd, om det så er en større yacht, en mindre sejlbåd eller måske bare en hyggejolle, som du lige kan ro ud i havet med for at fiske lidt med net.

For nogle er det hele deres beskæftigelse, mens de holder fri, for andre er det mere en tilføjelse til livet, men det er klart, at når man kommer bare niveauet lidt højere op end bare at skulle trække en kajak på land, så er det også et projekt at holde ved lige.

Derfor skal man mene det seriøst, når man vælger at beskæftige sig med en båd, for det vil være et trist syn at se den forgå.

Der er penge at betale for at have den liggende i en havn, man skal have bådudstyr til den, og i denne forbindelse gælder det at have styr på anker og fortøjning.

Anker og fortøjning kan man ikke bare lave som en hurtig løsning

Som sagt har vi tiltro til, at du mener det i ramme alvor, at du vil tage dig af din båd, men der kommer jo også de dage, hvor man ikke kan overskue så meget, så man vælger at lave en nødløsning af en art.

Her er der jo stor forskel på, om man lige vælger en anden dug til bordet i båden, eller man låner en anden persons kop – eller om man vælger at droppe redningsveste og lave ens eget anker og bruge en sølle fortøjning.

Jo, essentielt er et anker jo en line med en tung genstand i den anden ende, men derfor kan du ikke bare tage et reb og finde en sten i den og kaste den ud fra borde.

Du skal købe et ordentligt anker, og på samme måde skal du have styr på, hvordan man fortøjer en båd, så det ikke ender med, at båden driver til havs.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://techbloggar.se/

https://techbloggaren.se/

https://technewz.se/

https://all-teknik.se/

https://bostadens-it.se/

https://dator-bloggen.se/

https://datorbloggen.se/

https://elektronikbloggen.se/

https://hemmets-it.se/

https://it-familjen.se/

https://pc-bloggen.se/

https://svenska-itbloggen.se/

More articles