Alkoholbehandling – når du vil have dit liv tilbage

05 januar 2021
Astrid Pedersen

editorial

Har dit forbrug af alkohol over de seneste måneder eller år taget overhånd? Så bør du søge professionel hjælp til at lægge flasken på hylden.

Hvor kan jeg få hjælp til at komme ud af mit alkoholmisbrug?

Hvis du er interesseret i at rette op på dit alkoholiserede liv er det nu du skal slå til. Fortsætter du ad samme bane vil du nemlig risikere at din dømmekraft og selverkendelse er det næste der ryger i svinget. Og så vil du muligvis ikke længere selv være i stand til at tage beslutningen om at gå i afvænnende behandling. Du kan med fordel tage kontakt til et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling.

Når du kontakter et misbrugscenter eller et behandlingscenter vil du altid blive mødt med åbenhed – og du vil altid blive taget alvorligt. Personalet på et misbrugscenter kender udmærket godt til vigtigheden af at reagere lynhurtigt når en person med et misbrugs problem henvender sig, og vil med stor sandsynlighed på stående fod kunne tilbyde dig en sengeplads til afrusning og afgiftning – og et opfølgende behandlings forløb med indlogering når du har overkommet den fysiske afhængighed. Du kan for eksempel henvende dig til Behandlingscenter Stien, som er et dansk misbrugscenter som har en af landets højeste succes rater inden for behandling af alkoholmisbrug.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få tilbudt et behandlings forløb af typisk fem ugers varighed hvor du kan komme af med såvel din fysiske som din psykiske afhængighed af alkohol. Du vil blive tilbudt terapi på individuel basis såvel som i grupper. Behandlingen er baseret på Minnesota kuren som er en evidens baseret behandlings metode, udviklet over mange årtier til behandling af forskellige former for misbrug. Og du vil selvfølgelig blive tilbudt opfølgende møder og samtaler for i så vidt muligt omfang at undgå tilbagefald.

Læs mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder