Kan det betale sig at slibe dele af trægulvet?

26 August 2021
Silje Hansen

editorial

Har du et smukt trægulv i din bolig eller dit sommerhus? Trægulve som træbrædder er utrolig populære i Danmark. Det har det været gennem mange årtier, hvorfor det også er den gulvtype du vil finde de fleste ældre og nyere boliger i dag. Det er en gulvtype som giver varme og sjæl til hjemmet, som de andre gulvtyper ikke kan give på samme måde. Derudover er træ utrolig populært at anvende i den moderne indretning. Det giver den hygge som mange ønsker at skabe i deres indretning.

Et trægulv holder sig dog desværre ikke pænt og fint hele tiden. Der vil komme slidmærker i trægulvets overflade med årene. Det kan særligt komme omkring spisebordet, hvis du har spidse spisebordsben eller under sofaen. Her kan du heldigvis med en professionel gulvafslibning genskabe det smukke trægulv og den fine struktur. 

Skal du vælge en hel eller halv gulvafslibning?

Hvis du er ved at være træt af at se på dit gamle og trætte trægulv, kan du med fordel enten slibe det selv eller bestille en gulvmand til opgaven. Hvis du spørger en gulvmand vil vedkommende altid anbefale, at du får slebet hele gulvet. Når man sliber gulvet vil der komme en anden nuance i trægulvets overflade. Det vil derfor kunne ses, hvis du vælger kun at få en gulvafslibning i dele af rummet.

Her kan det evt. være en ide at gøre det, hvis det er område, hvor du i forvejen har et møbel til at dække over. Det kan være under sofaen eller under et reolsystem. Dermed vil det ikke kunne ses. Dermed vil det naturligvis også være billigere, selvom det altid vil være klart at foretrække med en komplet gulvafslibning. 

Hvad koster en gulvafslibning?

Prisen for en gulvafslibning afhænger af størrelsen på det areal der skal slibes og hvor meget det er beskadiget. Du kan med fordel læse mere gulvafslibning her hos https://husinspiration.dk/en-metode-til-gulvafslibning-paa-lidt-af-gulvet/.

More articles